Kamis, 20 April 2017

Bahaya ngobatan luka bakar pake odol

Bahaya ngobatan luka bakar pake odol - Kadang-kadang teu ngahaja kami ngalaman kaduruk bari masak, ironing, atawa malah bari nyetir kandaraan motor. ngabeuleum Ieu pasti bakal nyieun kulit ngarasa nyeri pikeun sababaraha moments.

Bahaya ngobatan luka bakar pake odol




Pikeun ngaleungitkeun sensasi nyeri tina kaduruk, loba jalma geuwat smeared odol on tatu dina raraga neangan efek a cooler tur leuwih nyaman. Najan kitu, nurutkeun para ahli kaséhatan, trik nu ngagunakeun odol on kaduruk eta sabenerna bisa dampak négatif ngabeuleum nu.

Baca juga : Salep luka bakar

Dina kahirupan sapopoe, dina kanyataanana kaduruk mindeng ngalaman ku jalma réa. Aya kalana dina mangsa masak, bisul alatan paparan ka cai atawa minyak panas. Tatu alatan acara ieu tiasa geus jadi categorized kaduruk.

Mitos, lamun kakeunaan langsung nerapkeun ukur nundutan kalawan odol. Kantos ngadéngé éta? Lajeng, naha kabiasaan timbul?

The kaduruk biasana méré rasa panas na uncomfortable. Samentara éta, odol nawarkeun éfék chilling on ngabeuleum nu.

Nu bener. Tapi teu meunang kuring salah acan! Cool sareng nyaman perasaan efek tina odol teh nyaeta samentara.

Kanyataanna, dicutat tina klikdokter.com, eusi tina menthol odol-kawas, kalsium, sarta ngabodaskeun-eta tiasa nganyenyerikeun hate kaduruk. Odol ogé bisa impede proses penyembuhan tatu.

Sajaba ti éta, kaduruk bisa dimekarkeun jadi hasilna katutupan ku odol. Panas ti ngabeuleum nu teu bisa dileupaskeun kana hawa di luar sabab ieu diblokir. Ku kituna anu panas mangrupa beuki asupkeun kana na manjangan kana jaringan sakurilingna.

Ceuk para ahli kaséhatan, pangaruh tiis sareng nyaman of odol tétéla ukur jadi samentara. Kanyataanna, eusi tina odol kawas kalsium, ngabodaskeun, sarta ogé menthol, éta bisa nyieun kaduruk beuki parna sarta malah sangkan prosés penyembuhan nyandak deui. Burns sorangan bisa jadi leuwih nyebar alatan katutupan ku odol tempo panas dihasilkeun tina kaduruk bakal diblokir, tur teu bisa dileupaskeun. Hasilna, panas sabenerna widening atawa kana jaringan sakurilingna.

Ku kituna, naon anu kudu dipigawé lamun kakeunaan nundutan? Guyurlah tatu jeung ngajalankeun cai ngeunaan 15 menit atawa nepi ka rasa panas geus leungit.

Ieu bisa nurunkeun suhu ngabeuleum, supaya tatu teu manjangkeun kana jaringan sakurilingna. The tiis tina aliran cai ogé bisa nyadiakeun pangaruh cozy on awak.

Ulah aya ogé niiskeun kaduruk jeung és batu. Suhu katirisan tina és (0 nepi ka -4 ° C) tiasa ngadamel pembuluh darah ngaleutikan. aliran getih bakal ngurangan malah halted, supaya tatu janten beuki nekad.

Ku kituna, teu sadaya jelema nundutan bisa diolah diri. Jelas upami ngabeuleum anu cukup luas tur parna, Anjeun kudu geuwat ningali dokter. (Goes Arya / Bali Post)

Gantina make odol, ngabantuan kami kaduruk bilas ku cai ngocor pikeun 15 menit atawa sahenteuna dugi asa kaduruk dina subside tatu. Ku ngalakukeun ieu, suhu dina ngabeuleum bakal ngurangan tur jadi moal nyebarkeun ka jaringan sakurilingna. sensasi tiis dicandak ti ngalir cai ogé bakal nyieun motong langkung nyaman.

Salian teu maké odol, urang kedah ogé henteu nganggo es batu dina compressing kaduruk. Hawa extremes és bisa nyieun pembuluh darah sabudeureun tatu nurun ambéh aliran getih bakal ngurangan. Lamun ieu lumangsung, proses tatu penyembuhan bakal nyandak deui.

Bahaya ngobatan luka bakar pake odol

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Ads Inside Post