Kamis, 20 April 2017

Khasiat daun sambiloto keur diabetes

Khasiat daun sambiloto keur diabetes - Diabetes mangrupakeun istilah populér di masarakat ngeunaan diabetes mellitus (DM), kasakit dicirikeun ku naékna kronis di tingkat glukosa; métabolisme impaired karbohidrat, lemak sarta protéin; anu patali jeung sékrési kakurangan insulin jeung / atawa aksi insulin dina udagan.

Khasiat daun sambiloto keur diabetes




Diabetes atawa diabetes dibagi jadi dua diabetes tipe 1, gumantung keur Langerhans sél pancreatic b (insulin ngahasilkeun sél) ruksak insulin; sarta diabetes tipe 2, gumantung teu pakait jeung insulin turun fungsi sél b Langerhans dina pankréas pikeun ngahasilkeun insulin, atawa panurunan dina sensitipitas jaringan ka insulin (résistansi insulin) utamana alatan obesitas. Di Indonésia, jumlah warga jeung diabetes alatan obesitas téh jadi dominan, leuwih ti 80% tina total jumlah penderita diabetes mellitus. Kituna, strategi kudu peneman DM jamu diarahkeun ka insulin tahan tipe diabetes 2.

Baca oge : Obat penurun gula darah tinggi di apotik

Indonésia mangrupa nagara panglegana sanggeus Brazil jeung biodiversiti (biodiversiti) di dunya, kaasup tutuwuhan obat.Salah digali pepelakan bisa dimekarkeun jadi hiji ubar anti diabetes nyaeta pait atanapi Andrographis paniculata (Burm. F.) Nees.Sebenarnya pepelakan anu geus lega dipaké di masarakat. Utilization keur pengobatan diabetes anu cukup basajan: daun anu motong sarta garing, diserbuk lajeng brewed kalawan cai panas. Jalan sejen nyaeta daun anu digodog make cai, sanggeus tiis lajeng disaring pikeun dicokot sanggeus hidangan. Pikeun tingkat glukosa getih Tujuan menurunka, seduan cai atawa dekok nya mabok tilu kali sapoé.

Naon anu jadi sabab hiji pait potent daun nyanghareup diabetes? Peneliti ti National University of Singapore dilaporkeun yén extracts tina tingkat glukosa getih nurunkeun pait dina tipe 1 DM beurit potently. Balukar pakait sareng kagiatan antioksidan bisa mantuan nyegah karuksakan sél b Langerhans dina pankréas jeung lumangsungna komplikasi alatan diabetes. Panalungtikan ngeunaan Fakultas Farmasi, ekstrak daun pait jeung andrographolide sanyawa aktif ogé potently lowers tingkat glukosa getih dina insulin-tahan tipe diabetes mellitus beurit (diabetes alatan obesitas) ngaliwatan paningkatan dina glukosa jaringan pamawa protéin (glut-4).

Duanana ogé ngurangan tingkat komponén lipid LDL jeung trigliserida dina getih. Duanana komponén lipid ieu bisa memicu kaayaan tahan insulin. Peneliti ti Universiti Su'ud Malaysia, Penang, Malaysia dilaporkeun yén pangaruh nurunna tingkat glukosa getih tina sari daun pait jeung andrographolide ogé ngaliwatan inhibisi énzim alfa-amilase na alfa-glucosidase, hiji énzim nu muterkeun hiji peran dina nyerep glukosa dina saluran pencernaan.

Sanyawa sagala bahan aktif? daun pait nu boga eusi sanyawa aktif tina flavonoid na diterpene lactone. Flavonoid anu antioksidan potent nu éféktif scavenge radikal bébas dina awak nu bisa nganyenyerikeun hate ruksakna b sél Langerhans pancreatic jeung komplikasi. lactone Diterpene ngandung daun pait diwangun ku andrographolide, deoksiandrografolid, neoandrografolid, 14-deoxy-didehidroandrografolid na homoandrografolid. daun pait Androfolid boga eusi pangluhurna (> 2,39%). Andrographolide mangrupakeun komponén phytochemical paling aktif.

Andrographolide sanyawa aktif nurunkeun kadar glukosa getih? Andrographolide dilaporkeun janten pisan potent dina nurunkeun kadar glukosa getih di mencit DM. Mékanisme utama ngaliwatan ngaronjat kada glut 4 protéin, glukosa pamawa angkutan pikeun nembus sél; aktivitas antioksidan sarta inhibisi NF-kappa B. andrographolide ogé bisa ngahambat énzim alfa-amilase na alfa-glucosidase potently. Panalungtikan ngeunaan Fakultas Farmasi, andrographolide nurunkeun tingkat LDL komponén lipid jeung trigliserida dina getih. Andrographolide Jokowi dosis 4,5 mg / kg pikeun lima poé di beurit tipe insulin-tahan diabetes 2 némbongkeun pangaruh nurunna tingkat glukosa getih sarua jeung metformin dosis 45 mg / kg. Ieu nunjukkeun yén sanyawa andrographolide anu potent anti diabetes, nyaéta sanyawa aktif tina pait.

Ningali fakta di luhur, pas nu di lima taun kaliwat ngeunaan pait jadi trend di ulikan jeung dipaké salaku ubar anti diabetes tradisional atawa anti diabetes keur jadi pinunjul éta andrographolide sanyawa aktif sakumaha ditétélakeun di luhur. Pait sorangan salah sahiji salapan tatangkalan diulas Pangan sarta Agénsi Musyawarah Narkoba (POM) pikeun ieu panalungtikan atawa percobaan klinis.

Khasiat daun sambiloto keur diabetes

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Ads Inside Post