Jumat, 21 April 2017

Khasiat samangka keur asam urat

Khasiat samangka keur asam urat - asam urat nyaéta hasil zat tina métabolisme purin tina kadaharan urang dahar sarta ngarecahna sél getih beureum dina awak urang. asam urat dina kondisi normal ngaliwatan cikiih dikaluarkeun ku ginjal, tapi dina kaayaan terentu ginjal teu bisa dipiceun zat ieu di luhur saimbang.

Khasiat samangka keur asam urat



Dina kaayaan normal, zat asam urat dina getih awéwé hiji saloba 2,4-6 mg / dl, bari keur lalaki anu 3.0 pikeun 7 mg / dl. Lalaki nu leuwih lengkep dina resiko keur asam urat alatan henteu ngabogaan hormon éstrogén nu ngabantuan pembuangan asam urat dina cikiih.

Bari asam urat nyaéta panyakit asam urat kaleuwihan dina zat getih nu ngumpulkeun jeung ngumpulkeun di mendi dina bentuk kristal, ngabalukarkeun gejala nyeri teu kaampeuh, bareuh sarta kaduruk mendi. Résiko kaserang asam urat bisa ngalaman ku jalma anu meakeun pangan kalayan kadar asam urat tinggi sarta inuman beralkhohol, obesitas, diabetes, hiperténsi sarta panyakit ginjal kronis. kasakit asam urat bisa nungkulan ku cara nyokot obat prescribed ku dokter pikeun tapi bakal nice lamun sabar bisa ngurangan kadar asam urat dina awak ngaliwatan diet asam urat, salah sahiji nu konsumsi samangka.

  • Naha samangka Buah tiasa nyampurkeun Asam urat

Samangka (Citrullus lanatus) nyaéta kelas buah bonténg anu asalna ti Afrika beulah kidul. buah boga kulit héjo poék kalawan garis teuas héjo Asép Sunandar Sunarya-ngora atawa heubeul. Daging samangka ngandung cai 90% na gumantung beureum atawa konéng on kultivarnya.

Salian gaduh rasa amis, samangka ogé ngandung gizi jeung phytochemicals di antarana nu bisa ngabantu pikeun ngubaran asam urat. Samangka ngandung Lycopene aktioksidan katelah leyur dina cai sarta diserep ku awak pikeun mantuan di radikal bébas memangkal salaku sumber panyakit. Sajaba ti éta, kandungan cai tinggi di samangka bisa ngaleyurkeun nu meta asam urat dina getih jeung ngurangan sufferers asam urat bareuh gabungan. Mangpaat samangka keur asam urat mibanda pasipatan bisa ningkatkeun produksi cikiih supados tingkatan purines moal jadi teuing tinggi na bisa unloaded aman tur alami.

Dumasar kana hasil panalungtikan dipedalkeun ku STIKKES Yarsis ngalawan ngadupak Bangunsari, jus samangka bisa masihan perngaruh turun kadar asam urat dina getih dina sababaraha manula anu gaduh tingkat asam urat tinggi. panalungtikan ieu dilakukeun ku cara nyokot sampel tina 16 urang anu dibagi kana kelompok kontrol jeung eksperomen. Di kelompok ékspérimén, tingkat rata asam sbelum dibikeun samangka terapi jus urat éta 8.9 mg / dl sarta jadi saloba 5,5 mg / dl sanggeus administrasi terapi jus samangka. Dina grup kontrol, tingkat asam urat dina getih nalika kelompok ékspérimén dibéré terapi jus samangka téh saloba 8.8 mg / dl sarta 8,7 mg / dl afterwards.

  • Manfaatkeun Buah samangka pikeun Panyakit Asam urat

Pikeun ngubaran asam urat, samangka bisa dieksploitasi ngaliwatan pamakéanana langsung. Anjeun konsumsi ogé mengkreasikan samangka pikeun ngubaran asam urat anu nyieun jus samangka dicampur sababaraha lembar nu boga efficacy sarua ngalawan asam urat. Najan kitu, urang bakal ajak anjeun teu gaul jus samangka anjeun jeung gula jeung susu alatan ngalambatkeun nyerna dieu léngkah anjeun tiasa nyandak nyieun jus samangka salaku asam urat cageur.

  • Nyiapkeun buah samangka seger
  • The mesek buah samangka tapi ulah milu skinned héjo samangka kulit di handap
  • buah leutik samangka
  • buah samangka Blénder tanpa cai ditambahkeun tapi anjeun oge bisa nambahkeun aranjeunna ku squeeze lemon, jeruk atawa sirsak
  • minum jus samangka dina waktu satengah jam saméméh hidangan dina isuk rutin afternoons maupn

Nya kitu, anu informasi anu bisa lolos dina kauntungan samangka pikeun ngubaran asam urat. Hatur nuhun pikeun bacaan jeung mudahan mangpaat!

Khasiat samangka keur asam urat

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Ads Inside Post