Selasa, 18 April 2017

Penyebab nyeri cangkeng jeung cara ngobatanna

Penyebab nyeri cangkeng jeung cara ngobatanna - Cangkeng deui nyeri téh nyeri nu nyeri dirasakeun dina cangkéng deui. Cangkéng nyaeta bagian awak lokasina antara hips jeung rohangan dada.
gejala

Penyebab nyeri cangkeng jeung cara ngobatanna


Sanajan gejala utama nyeri cangkeng anu nyeri di bagian tukang cangkeng, aya sababaraha rupa nyeri deui nu bisa dirasakeun balik ku batur. jenis ieu nyeri dina cangkéng ditanggap gumantung kana cukang lantaranana. nyeri pungkur flank alatan saraf ngabalukarkeun béda ti nyeri deui alatan panyakit ginjal. Di dieu nu tipe dawam tina nyeri anu dirasakeun ku jalma jeung deui cangkeng nyeri.



Nyeri Axial: nyeri axial biasana disebut nyeri mékanis. nyeri Axial téh gejala nu paling umum dirasakeun ku batur kalawan deui cangkeng nyeri. nyeri Axial téh nyeri anu portrayed kalawan rasa seukeut atawa Blunt, tetep, datang na akang. jenis ieu nyeri ieu biasana disababkeun ku tegangan otot.

Baca oga : Obat sakit pinggang di apotik

kaluman nyeri (nyeri dimaksud): dicirikeun ku nyeri kusam na ngarareunah tur inténsitas migratory na béda. nyeri ieu bisa dipindahkeun ti deui ka balik ti palangkangan, pelvis, imbit jeung thighs luhur. Biasana tipe ieu nyeri disababkeun ku gangguan ti saraf indrawi contona alatan hiji disc degenerative.

Penyebab nyeri cangkeng jeung cara ngobatanna


Nyeri radiating (nyeri radicular): dicirikeun ku nyeri dina extremities sarta nyebarkeun ngaliwatan (leungeun atawa suku). nyeri ieu biasana dipirig ku sensasi numbness na tingling atawa kalemahan of locomotor. jenis ieu nyeri bisa disababkeun ku suprési, radang, sarta saraf atawa tatu tulang tonggong atawa sciatica sarta bisa ogé jadi disababkeun ku disc herniated.
  • sabab

Paling kasus deui cangkeng nyeri pakait sareng galur otot, tatu, sikep teu bener, sarta overuse. Tapi aya kaayaan sejen nu bisa ngahasilkeun nyeri cangkeng pungkur. Misalna waé kaasup: sciatica, kakandungan, spasms otot, sarta masalah ginjal.

Sciatica: sciatic saraf ngalir ti hip ke balik ti suku di luhur dugi leg handap. Tungtung tina dasar saraf ieu kapanggih di handap tulang tonggong. Lamun tekanan saraf ieu alatan ka shift tina Cakram tina tulang tonggong, nyeri ieu nyebarkeun sapanjang tulang tonggong handap ka suku.

Penyebab nyeri cangkeng jeung cara ngobatanna - Kakandungan: nyeri deui pungkur nalika kakandungan ngarupakeun hal umum. Ieu kajadian kusabab rahim enlarged mencét saraf sciatic nyeri kana cangkéng pungkur.

Spasms otot: spasms otot atawa kontraksi sahiji grup otot eling, anu lumangsung dina cangkeng bisa ngakibatkeun nyeri deui. spasms otot biasana lumangsung salila sababaraha detik, tapi kadang eta bisa lumangsung nepi ka hitungan menit.

Masalah ginjal: batu ginjal atawa panyakit ginjal séjén disababkeun ku inféksi ogé bisa ngakibatkeun deui nyeri deui. Kusabab ginjal mangrupa organ lokasina di handap deui, teras kaayaan nu ngaganggu ginjal bisa ngabalukarkeun nyeri dina handap deui.
  • anggapanana

perlakuan umum nyaeta istirahat jeung ulah aya kagiatan kayaning ngangkat beurat beurat. perlakuan husus ngeunaan panyakit ieu gumantung kana cukang lantaran tina kaayaan nyeri deui cangkéng. perlakuan médis disadiakeun di antarana:
  • Obat: obat nu dibuthuhkan diantara pangobatan anti nyeri lianna jeung ubar sangkan rélaxasi otot.
  • Terapi panas sarta suntik: Terapi panas tiis ogé bisa aya mangpaatna dina ngurangan nyeri tina sciatica. injections stéroid ogé bisa ngurangan peradangan dina saraf. Lamun nyeri sciatica teu ningkatkeun sareng perlakuan kawas ieu sareng nyeri ngarasa malah beuki sengit, pilihan terapi hareup téh bedah. Bedah geus rengse kalayan niat pikeun ngalereskeun disc mencét ngalawan saraf a.
  • Urut: Kadang-kadang diperlukeun meuseul pikeun ngurangan soreness otot. Kalawan massaging hipu sapanjang tulang tonggong, ngaronjat aliran getih sarta rélaxasi otot.
  • terapi fisik: metoda pengobatan ieu dipaké, utamana lamun aya nyeri balik cangkeng berkepanjangan disababkeun œLah herniated Cakram tulang tonggong atawa shift. terapi fisik ngawengku traction mékanis jeung otot pelvic terapi.

Penyebab nyeri cangkeng jeung cara ngobatanna

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Ads Inside Post