Rabu, 19 April 2017

Tips pencegahan luka diabetes

Diabetes bade ngadamel luka jadi hésé dudung luka lamun henteu diperlakukeun leres, hususna suku. Mun Diabetes Grandma anjeun boga teu kontrol, jadi penyembuhan bakal malah harder. Tah ieu nu Grandma kedah ngalakukeun anu ngadalikeun kadar gula getih sarta nyokot luka perawatan ogé. Tambah diolah nurutkeun cukang lantaranana.

Tips pencegahan luka diabetes



Mun luka aya dina suku, luka suku diabetik leuwih hese cageur sarta bisa meunang parah lamun henteu diperlakukeun promptly. Komplikasi utama nu infeksi sarta amputasi. Sadaya penderita diabetes, 15% ngalaman borok diabetik dina suku, sarta 12-14% ti jalma anu kakurangan tina borok memerlukan amputasi.

perawatan suku di pasén Tujuan pikeun nyegah luka.Berikut aya tips kanggo miara suku di penderita diabetes mellitus:

  • Jagan ngajalankeun tataranjang suku, kaasup di pasir sarta dina caina
  • Pariksa kaki anjeun unggal poé, wartoskeun ka dokter lamun peeling kulit, redness atanapi luka
  • Pariksa footwear objék asing sateuacan ngagunakeun eta, kayaning gravel / sharps
  • Salawasna tetep kaki anjeun dina kaayaan bersih, teu baseuh, sarta nerapkeun krim moisturizer dina kulit garing
  • kuku motong rutin
  • Tegalan kaki anjeun sarta antara toes sanggeus tina pancuran
  • Paké kaos kaki katun nu teu ngakibatkeun creases dina tungtung tina toes
  • Mun aya callus / eyelets, dipangkas rutin
  • Mun aya suku deformity, make husus dijieun footwear
  • Sapatu teu diwenangkeun teuing sempit / bengong, teu make tinggi-heeled
  • Ulah ngagunakeun bantal atawa panas botol cai / és mun kaka
  • Luka kalayan perlakuan diabetes dipigawé ku salawasna ngajaga terluka wewengkon guna tetep beresih jeung nerapkeun moisturizer ka tegalan kulit. Luka teu matak stressed ku tekenan-terusan nu bisa ngakibatkeun hiji luka deepening.

Nurutkeun PERKENI kontrol 2006 luka di diabetes kudu dipigawé ku:

  • kontrol métabolik (kadali tingkat glukosa getih)
  • Kadali (pamutahiran getih fungsi wadah) vascular
  • Kadali inféksi (treatment inféksi aggressively)
  • kontrol Luka (ngaleupaskeun jaringan kainféksi on rutin)
  • pangajaran kontrol.

Luka di pasén hésé cageur kusabab kadar gula darah tinggi. Luka eta sacara umum dina suku. Naha? Ku alam aliran getih dina suku teu surfing aliran getih dina awak luhur. Hal ieu dipangaruhan ku gaya gravitasi sarta posisi nongkrong di. Beuki kaganggu sirkulasi getih alatan diabetes.
"Di handap dengkul leuwih rentan, alami ngalir aya moal sakumaha alus dina leungeun. Urang Sehat éta kitu, sabab hang gravitasi, aliran rising hésé. Utamana mun gandeng jeung aliran getih goréng, alatan diabetes uncontrolled," ngécéskeun dr. Med. Beny Santoso, SpPD, KEMD., Di wewengkon Sarinah, Jakarta Pusat.

Luka Sedengkeun pasén diabétes anu hésé dudung, kusabab kandungan gula dina getih nyaeta luhur. Kuman teuas leungit tina awak alatan gula tinggi nyadiakeun eta.
"Aya luka, urang bakal ngaluarkeun baktéri, tapi aya 'dahareun' nu geus gula, jadi enya eta balik deui," tuluy manéhna. pasén kituna, mangka dianjurkeun rutin konsultan dokter. Tujuanana nya eta kondisi ieu diawaskeun.

Kami ngarékoméndasikeun anjeun mawa grandma anjeun ka ahli médis dina raraga neangan pengobatan optimal bapana luka Anjeun.

Nya kitu, anu informasi anu bisa lolos diabetes luka menegnai. Muga mangpaat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Ads Inside Post