Laman

Jumat, 16 Desember 2016

Dongeng sleeping beauty bahasa Bosnia

Dongeng sleeping beauty bahasa Bosnia


odavno tamo živio kralj i kraljica koji su imali veliku gozbu kako bi proslavili rođenje svoje bebe kćeri, Briar Rose. Pozivi su upućeni u sve vile da blagoslovi princeza, osim na jednu jer je pretpostavlja da je mrtva. Svaki od njih je došao na kraljevu gozbu donosi posebne poklone za malo prinčevi. Vile su počeli da daju svoje poklone. "Ona će biti lepa", rekao je prvi "." Ona će biti mudar ", rekao je drugi." "Ona mora biti vrste", rekao je treći ". Samo jedan lik je otišao dati poklon kad odjednom u sobi je mrak. Onda nakon preciznog bljesak istog vilu koji je izostavljen, ušao u more.

Ona je bio bijesan jer ju je niko nije pozvao na gozbi. Onda je rekao: "Pa junaci moj blagoslov gozbu. Onda je rekao," i junaci moj blagoslov da na nju šesnaesti rođendan ona će staviti prst na kolovrat i umrijeti. " Još jedan bljesak je došao i vila je nestala. Zatim još jedan lik koji je tamo istupi. "Moj poklon za princezu u još ostalo." "Moj poklon za njen život! Kada osovinu bode joj prst ona neće umrijeti, ali će pasti u dubok san. To će trajati sto godina. Samo poljubac od nje prave ljubavi će je probuditi.

Sutradan je kralj izdao proglas, naredio da se sve vrti točkove i vretena biti uništena. Tokom godina princeza prerasta u lovely girl. Na šesnaesti rođendan svima je priprema za stranke. Princeza je odlučio da ode istraživanje palače. "Pitam se što je u velikoj jugu toranj", rekla je i napravio svoj put do njega.

Videla je mala vrata sa ključem na to. Okrenula je ključ i otvorio vrata. Onda je vidio neke stepenice i počeo se penje. U međuvremenu, kralj i kraljica počeo u potrazi za prinčeve. Svako ju je vidio, ali niko ne zna gdje je ona događa. Princeza je stigao do vrha tornja, gdje je vidjela još jedna vrata koja je bila malo otvorena. Zatim je čula čudan zujanje, koji nikada nije čuo. Ona je otišla u sobu i vidio staricu radi na etiketi vrti. "Šta to radiš, pitao Briar Rose, princeza?" Nikada nisam vidio jedan od onih prije, što je to? " "To je kolovrat, rekao je starica koja je zla vila u nesreći.

U Princes je pitao da li bi mogla pokušati i spin na točku, u vretena otišla na spavanje. I odmah su svi na mjestu i zaspao, kuvari, i sobarice, ministri su svi zaspali. Princeza je sada poznat kao uspavana lepotica. Godine prošlo .... Kralj sin će doći do poznatog Brior hedge da saznaju misteriju za spavanje ljepote.

Jednog dana isto šarmantan princ, tražio neki seljani da tamo gdje se on naći hedge? Odmah iza sela mladi gospodine ", rekao je seljane. Princ je na štrajk u hedge, ali kada je njegov mač susreo trnje velike ruže procvjetao i put otvoren za njega. Princ je ušao u palaču otišao u toranj sobu i video princeza brzo zaspao. On je pozajmio preko i nježno je poljubio. Brior porastao, za spavanje ljepota treperila oči i ona se probudila. Kada je vidjela šarmantni princ ona zaljubila u njega. Svi oko palače ljudi su počeli da se probudi iz njihovog sna. princ i princeza udala. kraljevsko venčanje je trajao nekoliko dana završava s predivnim loptu. princ i princeza igrali i plesali cijelu noć.
Artikel sebelumnya :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Ads Inside Post